Sepira sampeyan ngerti babagan 10 patung sing paling misuwur ing saindenging jagad?


Pira saka 10 patung kasebut sing sampeyan kenal ing jagad iki?Ing telung dimensi, patung (Patung) duwe sejarah lan tradisi sing dawa lan retensi seni sing akeh. Marmer, perunggu, kayu lan bahan liyane diukir, diukir, lan dipahat kanggo nggawe gambar seni visual lan nyata kanthi ruang tartamtu, nggambarake urip sosial lan nyebutake perasaan estetis para seniman, Ekspresi seni cita estetika.Pangembangan seni patung Kulon wis ngalami telung pucuk, nampilake gambaran seni kaya sing dingerteni. Iki tekan puncak kaping pisanan ing Yunani lan Roma kuno. Tokoh paling dhuwur yaiku Phidias, dene Renaisans Italia dadi puncak nomer loro. Michelangelo pancen dadi tokoh paling dhuwur ing jaman iki. Ing abad kaping 19, Prancis amarga Prestasi Rodin lan mlebu puncak kaping telu.

Sawise Rodin, patung Kulon mlebu era anyar - jaman patung modern. Seniman patung nyoba nyingkirake belenggu patung klasik, nggunakake ekspresi anyar, lan ngupayakake konsep anyar.

Saiki, kita bisa nuduhake kreasi seni lan terobosan saben jaman liwat sejarah seni patung sing apik, lan 10 patung kasebut kudu dingerteni.

1

Nefertiti Bust

Dhadha Nefertiti minangka potret dicet umur 3,300 taun digawe saka watu gamping lan plester. Patung kasebut diukir yaiku Nefertiti, Garwa Agung Kerajaan firaun kuno Akhenaten. Umume percaya manawa patung iki diukir dening pemahat Thutmose ing taun 1345 SM.

Dhadha Nefertiti wis dadi salah sawijining gambar Mesir kuno sing paling disenengi kanthi reproduksi paling akeh. Iki minangka pameran bintang ing Museum Berlin lan dianggep minangka indikator estetika internasional. Patung Nefertiti diterangake minangka salah sawijining karya seni sing paling bergengsi ing seni kuno, sing padha karo topeng Tutankhamun.

"Patung iki nuduhake wanita kanthi gulu dawa, alis sing bentuke kaya gandhewo, tulang pipi, irung dawa lancip, lan lambe abang kanthi eseman sing semangat. Iki nggawe Nefertiti minangka karya seni kuno. Salah sawijining wanita paling ayu. ”

Ana ing museum anyar ing Museum Island, Berlin.

2

Dewi Kemenangan ing Samothrace

Dewi kemenangan ing Samothrace, patung marmer, dhuwure 328 cm. Iki minangka karya asli patung terkenal sing isih urip ing jaman Yunani kuno. Iki dianggep minangka harta langka lan panganggit ora bisa ditliti.

Dheweke minangka gabungan karya seni sing kaku lan alus sing digawe kanggo ngelingi kekalahane Demetrius, penakluk Samothrace ing perang angkatan laut Yunani kuno, nglawan armada Raja Ptolemy ing Mesir. Udakara taun 190 SM, kanggo nyambut raja lan prajurit sing menang, patung iki didegake ing ngarep candhi ing Samothrace. Ngadhepi angin segara, dewi nyebar swiwine sing apik banget, kaya-kaya arep ngrangkul para pahlawan sing teka ing dharat. Kepala lan tangan patung kasebut wis dirusak, nanging awake sing ayu isih bisa diudhalake liwat sandhangan lan lipatan sing lancip, semangat sing sumunar. Patung kasebut duwe semangat sing luar biasa, sing nggambarake temane lan menehi gambar sing ora iso dilalekake.

Louvre sing ana ing Paris minangka salah sawijine saka telung bandha Louvre.

3

Aphrodite saka Milos

Aphrodite saka Milos, uga dikenal minangka Venus kanthi Broken Arm. Patung kasebut diakoni minangka patung sing paling apik ing antarane patung wanita Yunani nganti saiki. Aphrodite minangka dewi katresnan lan kaendahan ing mitologi Yunani kuno, lan salah sawijining rolas dewa Olimpus. Aphrodite ora mung dewi jinis, nanging uga dewi katresnan lan kaendahan ing jagad iki.

Aphrodite duwe paraga lan penampilan wanita Yunani kuno sing sampurna, nglambangake katresnan lan kaendahan wanita, lan dianggep minangka simbol kaendahan fisik wanita sing paling dhuwur. Iki minangka campuran keanggunan lan pesona. Kabeh tingkah laku lan basane kudu dijaga lan nggunakake model A, nanging ora bisa nuduhake kesucian wanita.

Sing katon kaya tangan Venus sing ilang karo Broken Arms wis dadi subjek misteri sing paling disenengi para seniman lan sejarawan. Patung kasebut saiki ana ing Louvre ing Paris, salah sawijine saka telung bandha.

4

David

Patung tembaga Donatello "David" (udakara taun 1440) minangka karya kaping pisanan kanggo nguripake tradhisi kuno patung mudo.

Ing patung kasebut, tokoh Alkitab ora dadi simbol konseptual maneh, nanging urip, daging lan getih. Panganggone gambar mudo kanggo nyebutake gambar religius lan negesake kaendahan daging nuduhake manawa karya iki nduweni teges penting.

Nalika Raja Hérodès dadi raja ing abad kaping 10 SM, wong-wong Filistin nyerang. Ana satriya sing jenenge Goliath, dawane 8 kaki lan nggawa wadhahe gedhe. Bangsa Israel ora wani perang sajrone 40 dina. Ing sawijining dina, David sing isih enom nemoni adhine sing lagi dadi tentara. Dheweke krungu manawa Goliath pancen dominan lan nglarani dhiri. Dheweke negesake manawa Raja Herodes setuju manawa aib dheweke metu lan mateni wong Israel ing Goliat. Hérodès ora bisa njaluk. Sawise Dawud metu, dheweke muni lan nubruk sirahe Goliath nganggo mesin slendhang. Raksasa sing kaget mau tiba ing lemah, lan Dawud narik pedhangé kanthi landhep lan ngethok sirahe Goliath. David digambarake minangka bocah angon sing lucu ing patung kasebut, nganggo topi pangon, nyekel pedhang ing tangan tengen, lan nuli nyandhak sirahe Goliath ing sangisore sikile. Ekspresi ing raine santai lan kayane rada bangga.

Donatello (Donatello 1386-1466) minangka seniman generasi kaping pisanan ing Renaisans Awal ing Italia lan pematung paling misuwur ing abad kaping 15. Patung kasebut saiki ana ing Galeri Bargello, Florence, Italia.

5

David

Patung "David" digawe ing wiwitan abad kaping 16. Patung kasebut dhuwure 3,96 meter. Iki minangka karya perwakilan saka Michelangelo, master patung Renaissance. Iki dianggep minangka salah sawijining patung manungsa sing paling gumunggung ing sejarah seni Barat. Gambare Michelangelo sirahe David nuli rada mangiwa ngiwa perang, mripate nyawang mungsuh, tangan kirine nyekel slendhang ing pundhak, tangan tengene ambruk kanthi alami, tinju rada kenceng, penampilane tenang, nuduhake ketenangane David , wani lan yakin babagan kemenangan. Ana ing Akademi Seni Rupa ing Florence.

6

Patung Liberty

Patung Liberty (Patung Liberty), uga dikenal minangka Liberty Enlightening The World (Liberty Enlightening The World), minangka hadiah mengeti 100 taun Prancis kanggo Amerika Serikat ing taun 1876. Patung Liberty rampung dening pematung Prancis sing misuwur Bartholdi ing 10 taun. Lady Liberty nganggo klambi gaya Yunani kuno, lan mahkota sing disandhang nglambangake pitung pucuk pitung bawana lan papat samodra ing jagad iki.

Dewi nyekel obor sing nglambangake kamardikan ing tangan tengen, lan tangan kiwa nyekel "Proklamasi Kamardikan" diukir tanggal 4 Juli 1776, lan ing sangisore sikile rusak, tangan lan rantai tangan. Dheweke nglambangake kebebasan lan bebas saka alangan kekejeman. Wis rampung lan dipunceluk tanggal 28 Oktober 1886. Struktur internal patung wesi tempa dirancang dening Gustave Eiffel, sing banjur mbangun Menara Eiffel ing Paris. Patung Liberty dhuwure 46 meter, kanthi dhasar 93 meter lan bobote 225 ton. Ing taun 1984, Patung Liberty didhaptar minangka warisan budaya sadonya.

7

Pamikir

"Pemikir" mbentuk wong kerja sing kuwat. Raksasa ditekuk, dhengkul ditekuk, tangan tengen nyandhet janggut, meneng ndeleng tragedi sing kedadeyan ing ngisor iki. Pandelenge sing jero lan polah gigitan tinju karo lambene nuduhake swasana sing lara banget. Patung patung kasebut wuda, kanthi pinggul sing rada mbungkuk. Tangan kiwa diselehake kanthi alami ing dhengkul kiwa, sikil tengen nyengkuyung lengen tengen, lan tangan tengen dijupuk saka patung dagu sing cetha. Tumbuk clencet diteken ing lambe. Wis pas banget. Ing wektu iki, otot mundhak gemeter, mbukak garis lengkap. Sanajan gambar patung kasebut isih, kayane nuduhake manawa dheweke nindakake kerja kanthi intensitas tinggi kanthi ekspresi serius.

"The Thinker" minangka model ing sistem karya Auguste Rodin umume. Iki uga minangka refleksi lan refleksi saka praktik seni gaib. Iki uga minangka refleksi konstruksi lan integrasi sistem pamikiran artistik manungsa - Kesaksian Rodin.

8

Asu balon

Jeff Koons (Jeff Koons) minangka seniman pop Amerika sing misuwur. Ing taun 2013, asu balon (oranye) digawe saka waja tahan karat sing dilapisi transparan, lan Christie bisa nyetel rega rekor $ 58,4 yuta. Koons uga nggawe versi liyane kanthi warna biru, magenta, abang lan kuning.

9

angga

Karya "Spider" sing misuwur dening Luis Bourgeois dawane luwih saka 30 kaki. Sing nyengsemake yaiku patung laba-laba gedhe gegandhengan karo ibune seniman dhewe, yaiku tukang ndandani karpet. Saiki, patung laba-laba sing kita deleng, katon rapuh, sikil dawa, kanthi wani nglindhungi 26 endhog marmer, kaya-kaya bakal tiba mudhun, nanging uga bisa ngasilake rasa wedi masarakat, laba-laba katon terus-terusan. Tema kalebu laba-laba patung ing 1996. Patung iki dununge ana ing Museum Guggenheim, Bilbao. Luis Bourgeois nate ujar: Yen umure luwih tuwa, dheweke luwih pinter.

10

Prajurit Terracotta

Sapa sing nggawe Prajurit Terracotta lan Jaran Qin Shihuang? Diperkirakan ora ana wangsulan, nanging pengaruhe ing seni generasi sabanjure isih ana nganti saiki lan wis dadi tren mode.


Wektu kiriman: Okt-12-2020