Para pemrotes Inggris ngeculake patung pedagang budak abad kaping-17 ing Bristol

ee

LONDON - Patung pedagang budak abad kaping 17 ing kutha Bristol ing Inggris sisih kidul ditarik dening para demonstran "Black Lives Matter" dina Minggu.

Cuplikan ing media sosial nuduhake para demonstran nyuwek tokoh Edward Colston saka pucuk nalika demonstrasi ing pusat kutha. Ing video sabanjure, para demonstran katon mbuwang menyang Kali Avon.

Patung tembaga Colston, sing makarya ing Royal African Company lan banjur dadi MP Tory kanggo Bristol, wis ngadeg ing tengah kutha wiwit taun 1895, lan dadi subyek kontroversi ing taun-taun pungkasan sawise para promotor negesake manawa dheweke ora kudu menehi publik. dikenali dening kutha.

Protester John McAllister, 71, ngandhani media lokal: "Wong kasebut minangka pedagang budak. Dheweke loma karo Bristol nanging ora ana ing mburi perbudakan lan pancen nistha. Iki ngremehake wong Bristol. ”

Pengawas polisi lokal Andy Bennett ujar manawa ana 10.000 wong sing melu demonstrasi Black Lives Matter ing Bristol lan mayoritas nindakake kanthi "tentrem". Nanging, "ana sekelompok wong sing jelas nindakake tumindak kriminal nalika narik reca cedhak Bristol Harbourside," jarene.

Bennett ujar manawa investigasi bakal ditindakake kanggo ngenali sapa sing terlibat.

Dina Minggu, puluhan ewu wong melu dina demonstrasi anti-rasisme ing kutha-kutha Inggris, kalebu London, Manchester, Cardiff, Leicester lan Sheffield.

Ewonan wong padha nglumpuk ing London, sing mayoritas ora nganggo tutup rai lan akeh sing nganggo sarung tangan, lapor BBC.

Ing salah sawijining demonstrasi sing kedadeyan ing njaba kedutaan Besar AS ing London tengah, para demonstran mudhun ing siji lutut lan mundhak kepalane ing tengah-tengah nyanyian "bisu yaiku kekerasan" lan "warna dudu tindak pidana," ujare laporan kasebut.

Ing demonstrasi liyane, sawetara demonstran nyekel tandha-tandha sing nuduhake virus corona, kalebu sing diwaca: "Ana virus sing luwih gedhe tinimbang COVID-19 lan diarani rasisme." Para demonstran tumungkul sajrone nggawe meneng sajrone menit sadurunge ngucap "ora ana keadilan, ora tentrem" lan "urip ireng iku penting," ujare BBC.

Protes ing Inggris minangka bagean saka demonstrasi gedhe ing saindenging jagad, sing dipicu dening polisi sing mateni George Floyd, wong Afrika Amerika sing ora ana gaman.

Floyd, 46 taun, tilar donya tanggal 25 Mei ing kutha Minneapolis AS sawise petugas polisi kulit putih tumungkul ing gulu udakara sangang menit nalika tangan diborgol mudhun lan bola-bali ujar manawa ora bisa ambegan.


Wektu kiriman: Jul-25-2020