Saka 20 patung kutha sing luwih kreatif?

Saben kutha duwe seni umum dhewe-dhewe, lan patung kutha ing bangunan rame, ing pekarangan kosong lan taman dalan, menehi lanskap kutha dadi penyangga lan keseimbangan nalika rame. Apa sampeyan ngerti iki 20 patung kutha bisa migunani yen sampeyan ngoleksi kasebut mbesuk.

Ing patung saka Kekuwatan Alam ”Ing kutha-kutha utama ing saindenging jagad iki dirancang dening seniman Italia Lorenzo Quinn. Quinn terinspirasi dening kerusakan lingkungan bumi sawise angin topan, lan nggawe tembaga, stainless steel lan aluminium patung ing Kekuwatan Alam seri . Iki minangka "Kekuwatan Alam" ing London.

Artis Prancis Bruno Catalano nggawe Les Voyageurs (Les Voyageurs) ing Marseilles, Prancis. Patung kasebut ndhelikake bagean-bagean penting ing awak manungsa, lan rasane kaya nembus trowongan wektu, lan bagean sing ilang mung nggawe awakku eling. Kelingan yen saben wong lelungan ora bisa uwal saka ruangan imajinasi nalika dheweke lunga saka omah. Lan apa bagean patung sing ilang kasebut nggambarake ati modern sing ora ana gandhengane?

Patung Kafka sing dirancang dening pematung Ceko Jaroslav Róna adhedhasar adegan ing novel Kafka "Amerika" (1927). Ing demonstrasi, calon politik nitih ing pundhak raksasa. Ing taun 2003 patung kasebut rampung ing Dusny Street ing Prague.

Umume karya Louise Bourgeois (1911-2010) nyebabake rasa cemburu, nesu, wedi lan bocah cilik sing lara ing mripat umum liwat karya. "Maman" (Spider) ing ngarepe Museum Guggenheim ing Bilbao, Spanyol. Laba-laba dhuwure 30 kaki iki nglambangake ibune. Dheweke percaya yen ibune cerdas, sabar lan resik kaya laba-laba.

Cloud Gate sing dirancang dening seniman Inggris Anish Kapoor minangka patung oval 110 ton, uga umume dikenal minangka polong, sing ana ing Taman Milenium Chicago. Terinspirasi dening merkuri cair, patung kasebut dawane 66 kaki lan dhuwure 33 kaki. Iki minangka patung kutha sing misuwur ing Chicago.

Ing taun 2005, ing sisih wétan Danube ing Budapest, sutradara film Can Togay lan pematung Gyula Pauer nggawe "Sepatu dening Danube" kanggo ngelingi pembantaian atusan wong Yahudi Hongaria wiwit taun 1944 nganti 1945. Sadurunge ontran-ontran, wong-wong Yahudi nyelehake sepatune ing pinggir kali, nanging sawise tembakan, jisime ditandur langsung menyang Danube.

Gambar Nelson Mandela kondhang. Patung cedhak Howick ing Afrika Kidul digawe dening seniman Afrika Selatan, Marco Cianfanelli.

Patung sandhangan sing dirancang dening pematung Swedia Klas Oldenburg dununge cedhak karo Hall City Philadelphia.

"Digital Dougca" (Digital Dougca) apik banget utawa aneh, kabeh ana ing Vancouver sing nyawang pelabuhan lan pegunungan Cypress Park. Patung iki kasusun saka armature baja, klambi aluminium lan kubus ireng lan putih, dadi papan sing apik kanggo turis lan warga lokal njupuk foto.

Kembang balon (abang) disetel ing Pusat Perdagangan Dunia anyar ing Kutha New York.

Patung prunggu jaran liar ing Las Vegas, digawe dening Robert Glenn, nuduhake katon ana sangang jaran liar sing mlayu ing banyu.

Patung kasebut ing ngarepe Perpustakaan Nasional ing Melbourne, Australia, tegese ambruking peradaban lan ing wektu sing padha nuduhake kekarepan kasunyatan.

"The Knotted Gun" dununge ing jejere Markas PBB ing New York. Patung iki minangka pangarep-arep tumrap jagad non-kekerasan.

Instalasi kepala logam iki ana ing Prague lan minangka salah sawijining karya David Sini. Bedane patung iki yaiku bisa muter kabeh lapisan stainless steel 360 derajat liwat Internet, lan nalika didadekake siji, bisa digawe kepala gedhe. Karya kasebut minangka integrasi artis kanggo ngontrol mekanik lan teknologi komputer karo seni.

Pola pikir apa patung iki sing dawane rong puluh kaki ing Filadelfia kasebut nggambarake seniman kasebut? Nyingkirake kabeh alangan, kita kudu…

Patung kasebut dununge ana ing njaba Museum Seni Modern Center Pompidou. Dirancang dening seniman Prancis Cesar Baldaccini, ngemot salah sawijining tema favorit, perwakilan fantasi manungsa, kewan lan serangga.

Dirancang dening seniman Hongaria Ervin Loránth Hervé, pekarangan gedhe diangkat lan patung-patung gedhe kayane munggah saka lemah. Patung kasebut dununge ana ing sanjabane Pasar Seni Budapest.

Impian Alberta minangka patung saka seniman Spanyol Jaume Plensa. Pakaryan kasebut pancen politik, lan akeh masarakat kayane duwe panemu beda babagan maknane sing sejatine. Nanging, iki sing nggawe seni Plensa istimewa, amarga menehi inspirasi kanggo komunikasi sing sadurunge ora ana.

Pakaryan patung Singapura Chong Fah Cheong (jeneng Cina: Zhang Huachang). Patung kasebut nggambarake nalika klompok bocah lanang mlumpat menyang Kali Singapura. Klompok patung kasebut dununge ana ing Jembatan Cavenagh, ora adoh saka Fullerton Hotel.

"Sendok lan Ceri" ing Taman Patung Minneapolis minangka desain sing apik lan nyenengake ing kebon, lan uga ditampilake kanthi cerdas ing rong ujung batang ceri ireng. Pematung menehi fungsi semprotan banyu supaya efek ceri kasebut tetep endah.


Wektu kiriman: Okt-16-2020